Voor de vorm

In nieuws by lma

door André van Zaane
2016 begon op nieuwjaarsnacht met een liefdesverklaring van trainer Bram Hachmang, die ons het beste handbalteam van de hele wereld vindt. Het jaar is nu net een maand oud en in februari en maart zijn de grote toernooien, zoals het NK- en WK masters en ‘last but not least’ de clubkampioenschappen. Laat ik eens opsommen wat de maand januari aan groeiende vorm richting deze toernooien heeft getoond.

Dan open ik met Marco, die in Inzell te ziek was om de 500m in 12 seconden te openen en er maar 11.96 sec. over deed. Geen officieel pr maar toch het vermelden waard. Ruud reed op dezelfde afstand een laagland pr, reden voor een privéfeestje. Olaf zag zijn fietstraining van de maand december, 508km op één dag, uitbetaald worden op de 1000m met een nieuw pr.

Naarmate de afstanden langer worden komt Kees in beeld met Jaap Eden-baanrecords op respectievelijk de 5 en 10 km, hoewel de laatste niet erkend wordt omdat hij door een foute wissel teveel buitenbochten reed.

Dat het met het duurvermogen van Kees wel goed zit onderschrijft hij met het winnen van de 6-banenmarathon in den Haag en een mooie 12de plaats op het NK-marathon.

Suzanne vrat echter de meeste kilometers van het team. Bij de alternatieve 11-stedentoertocht finishte ze na 200 km als 1de dame in een tijd van 7:24:12 net voor Peter Jongejans die de afstand aflegde in 7:35, maar dit lag waarschijnlijk aan zijn warming-up van drie dagen eerder toen hij dezelfde afstand al een keer geschaatst had.

Om aan te geven dat de vorm groeiende is werd Mario reeds clubkampioen bij de 5-dorpen.