Start van het zomerseizoen

In nieuws by Admin

door Martin Heerma

Het is begin van de de maand mei, dus team LMA is weer begonnen met haar schaatsseizoen. Maar voordat we dat deden, hebben we tijdens een evaluatie-avond op de boerderij van onze sponsor in Landsmeer eerst afscheid genomen van de vertrekkende teamgenoten Sietse, Astrid en Andre. Zij waren vanaf het eerste moment aangesloten bij het team. Het is voor allen het moment om hun sport op een andere manier te gaan beleven. Ook van Mario, die al in Coronatijd was gestopt, hebben we nu afscheid genomen. Het tweede deel van de avond zijn daarnaast drie nieuwe LMA-talenten verwelkomd, namelijk Carolien, Eelco en Tijmen. Met dit frisse bloed in onze gelederen gaan we weer een mooi seizoen tegemoet.

En, hoe kun je beter aan een seizoen beginnen dan met een vol trainingsweekend? Zaterdagochtend sprinttraining op de wielerbaan van Amstelveen. Hoewel de training vooral technisch van aard was, moest er natuurlijk ook een competitie-element verpakt worden in de training van Mark. En dat was wel aan de oudere jongeren van LMA besteed. Ere wie ere toekomt, Maarten trapte het hoogste wattage en was in de sprintjes de snelste LMA-er.

‘s Middags werd onder leiding van Peter (vdRB) en Mark op het strandje van Ouderkerk een droogtraining afgewerkt. Onder het toeziend oog van menig strandganger werden nieuwe oefeningen met en zonder elastiek uitgevoerd. Dit leidde tot nieuwe trainingsideeën voor de rest van de zomer. De geslaagde, eerste dag werd vervolgens afgesloten met een heerlijke BBQ waarbij ook de partners aansloten. Met veel dank aan Maarten en Marre voor de organisatie.

Zondagochtend vervolgden we het trainingsprogramma met een duurritje van 95 kilometer door het mooie Noord-Hollandse landschap. Peter (J) had een uitdagend rondje uitgezet en de straffe wind werd met gemengde gevoelens geaccepteerd als een goede trainingspartner. Zo fietsten we vanaf Landsmeer noordwaarts. Om ook de snelle jongens en meisjes van de groep een uitdaging te bieden, was -voor wie wilde- een extra rondje van 4,5 kilometer in de Beemster ingetekend. En tja, LMA-ers zijn over ‘t algemeen competitief ingesteld. Dus de duivels werden ontbonden om de andere, rustigere groep voor de ‘koffie met appeltaart‘ weer bij te halen. Moe maar voldaan; dat was het overheersende gevoel na de eerste twee trainingsdagen.

Sindsdien is al een aantal dinsdagavonden met elkaar een krachttraining afgewerkt, onder bezielende leiding van Gijs. En, zijn al veel rondjes gereden op de skeelerbaan van Baambrugge. Al met al een mooie start van het 13e seizoen van LMA.