Wat is de nieuwe trend in gezondheid, sport, voeding?

In nieuws by lma

door Mark Hakkeling 
Wat is de nieuwe trend in gezondheid, sport, voeding. Waarmee ben je 2015/2016 en niet meer 2014?
Het zijn niet de “superfoods”, “high intensity” trainingen, maaltijdboxen of smarthorloges.
De trend voor de komende tijd is individualisering/maatwerking. Niet de individualisering in omgangsvormen maar individualisering/maatwerking in het effect van trainen, voeding, medicijnen, enz. Op bijna alles waar we mee bezig zijn.

15_LMA_Trends

Doordat we meer kennis over genen en DNA krijgen zien we dat iedereen anders is en daarmee ook anders reageert op training, voeding of… coördinatieve schaatstraining.

Alles wat we geleerd hebben over techniek, methodiek en trainingsleer klopt, alleen niet voor iedereen in dezelfde mate. Gemiddeld zal een groep masters beter worden van een schaatsoefening. Dit betekent echter dat er van de groep slechts een paar door deze opdracht heel veel beter worden, een paar eigenlijk niet en een deel een klein beetje.

Voor groepstrainingengelden dan eigenlijk twee mogelijkheden.

1. De opdrachten hebben in het meest positieve geval beurtelings veel effect op de verschillende schaatsers in de groep. Gemiddeld gaat dan iedereen een beetje vooruit.
2. De opdrachten worden voor iedereen iets aangepast aan de verschillende subgroepjes schaatsers uit de groep.

Waar kunnen we hierin nog verbeteren?
Goed zelf weten en voelen waar jou verbeterpunten liggen. Waar moet jij uit je comfortzone? Wat zijn jouw zwakke en sterke punten? Waar kun jij individueel het verschil maken?

Of je door meditatie en naar binnen kijken deze vragen kunt beantwoorden, waarschijnlijk niet.
Dit is een weg die we met elkaar(trainers en rijders) moeten afleggen. Een goede mogelijkheid is de dinsdagavond training van 18.15 tot 19.20. Je kunt alleen of met z’n tweeën aan je individuele weg werken (van A naar Beter) met behulp van Bram V. of Mark. Op afspraak natuurlijk.