WK sprint Kolomna

In archief 2014 – 2015, nieuws by lma

Afgelopen weekend vond het WK sprint voor masters in Kolomna plaats. Kolomna ligt hemelsbreed niet ver van Moskou. Neem wel de tijd als je naar Kolomna reist, rond en in Moskou staat nl. de hele dag file. Het is echter de moeite waard. Wat een fantasisch sportcomplex ligt hier en wat een prachtig ijs! Ik heb mijn ogen uitgekeken en begrijp nu waarom de toppers Heerenveen verouderd vinden. Het toernooi was prima georganiseerd, daarbij maakte een prachtige welkomstceremonie met Russiche folklore, een strakke prijsuitreiking en een geweldig slotbanket het tot een onvergetelijk WK.

Ik reed de 1e dag de eerste 44-er van dit seizoen en een degelijke 1.30. Dit was boven verwachting (die had ik nl. niet). Dit betekende een 3e plaats in het tussenklassement bij de dames 45-49 jaar na 1 dag met 0,06 punt achterstand op nr. 2, een Russische. Dat gaf extra inspiratie voor dag 2! Een plekje stijgen in het klassement werd echter de 2e dag snel om zeep geholpen, doordat de Russische een seconde sneller reed dan ik op de 500 meter. Hierdoor moest ik 2 seconden goed maken op de 1000 meter, wat niet realistisch was. Natuurlijk ben ik er voor gegaan en kwam ik keurig onder de 1.30 uit. Dit was helaas niet genoeg en was het resultaat uiteindelijk een bronzen plak in het eindklassement. Ik kijk met veel genoegen terug op dit WK in een zeer bijzondere ambiance.

Kolomna 2015-03-22