Trainingskamp Inzell

In nieuws by lma

Maandagmorgen 14 november om vier uur in de ochtend reisde het eerste deel van de ploeg af richting Inzell, met als eindbestemming het Schwalbenest van Marco en Marja. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Heidi. Ze had geen rokje aan en had behoorlijk harige benen… Het was dan ook niet de Heidi zoals wij die kennen, maar een schattige speelse pup van pas 4 maanden oud. Het weer was lenteachtig en de winter nog ver weg. Dit zou in de loop van de week nog veranderen, dus werd er volop genoten van de zon en de zelfgebakken taart van Marja.

’s Middags stond ijsgewenning op het programma. Mark Hakkeling had een mooi programma voor de week samengesteld. Er stonden 10 ijstrainingen op het programma in 6 dagen. We liepen eind van de middag naar de Max Aicher Arena, de beroemde ijsbaan van Inzell. Het ijs was spiegelglad en ik wist niet wat ik meemaakte. Op dit ijs kun je sturen en zoals Bart Veldkamp vroeger zei, in gesprek gaan met het ijs. Een bijzondere ervaring en nog 9 trainingen voor de boeg!

De trainingen waren afwisselend gericht op snelheid, techniek en coördinatie. Mark stond iedere dag met onverminderd enthousiasme voor de groep en reed zelf graag ook een rondje mee. Hij ging ook even voordoen hoe je als supermaster moet starten en de brokken ijs vlogen om onze oren. We waren diep onder de indruk. 

’s Avonds werd er om en om gekookt en er waren naast master schaatsers ook master chefs onder ons. Voor de laatste avond hadden we het plan om pannenkoeken te bakken als afsluiting. Natuurlijk met als gezonde basis roggebloem. Is ook lekker makkelijk en mislukt nooit 😉. Het beslag leek wel een soort cement en er bleek geen pannenkoek mee te bakken. Na meerdere master chefs ingezet te hebben bleek het toch op een ware mislukking uit te draaien. Met spoed gingen we dus nog een keer naar de winkel voor ander beslag, want de titel “master pannenkoek” wil je niet 10 jaar meedragen. De nieuwe lichting pannenkoeken was voortreffelijk en er werd gesmuld!

De gastvrijheid van Marco en Marja, het enthousiasme van Mark, de knuffels van Heidi, de gezellige trainingsmaten: het was een onvergetelijke week en een fantastische kennismaking met het heilige ijs van Inzell.

Maarten Quist