NK masters

In archief 2014 – 2015, nieuws by lma

Groningen, 7/8 maart 2015
Gas is niet het enige dat gewonnen wordt in Groningen, dit weekend ook Nederlandse titels voor de masters. Alle teamleden mochten van start en mits ze niet geveld waren door ziekte waren ze er ook allemaal.

Op de IJsbaan Kardinge hadden de meesten nog nooit gereden, het was een mooi decor voor het NK. De ijsvloer die ze hadden neergelegd was van goede kwaliteit zodat iedereen zin kreeg om er wat moois van te maken. Gretige schaatsers en een goede ijsvloer is een combinatie die vraagt om succes. Er werden veel baanrecords gereden en aan het eind van de eerste dag waren er podiumplaatsen voor Suzanne (1500 meter zilver dames senioren B), Gerdien (500 meter en 1500 meter goud dames masters C) en Mario (500 meter brons heren masters B).

Na een goede nachtrust in hotel Aduard in het gelijknamige dorp onder de rook van Groningen gingen we de tweede dag proberen onze verworven positie in het klassement te verdedigen of werd de jacht geopend op de hogere klassementsplekken. Aan het eind van de dag stonden er van ons team drie man op het podium. Bart Brinksma, 3e plaats NK Allround (Heren Masters 50), Suzanne Mulder, 3e plaats NK Allround (Dames Senioren B) en onze kersverse Nederlands kampioene Gerdien Meijer bij de dames Masters 50.

NK_Ruud

foto: Vincent Riemersma